Elektronisch medisch dossier

Goede zorg begint met een volledig dossier. Wij streven ernaar al jouw gegevens in elektronische vorm te bewaren. Zijn er aanpassingen aan je medicatie? Bezocht je een specialist? Liet je een medisch onderzoek uitvoeren? … Laat het ons weten op je raadpleging. Dan vullen we jouw dossier aan en houden we het samen up-to-date.

HELENA

Helena is een beveiligd online platform om medische gegevens te delen. Via mail mogen wij geen medische gegevens met je delen. Via Helena wel. Je vindt op Helena dus al je medicatievoorschriften, laboresultaten en medische attesten.
Je kunt er al je medicatievoorschriften, laboresultaten en medische attesten opvolgen.
Je vindt er ook een overzicht van je medische geschiedenis, je medicatieschema en je toegediende vaccins.

Activeer Helena in 3 eenvoudige stappen:

  1. Open een account op helena.care of download de app en volg de aangegeven stappen.
  2. Activeer je account via itsme of eID.
  3. Vraag bij je volgende bezoek aan het secretariaat om het delen van medische gegevens via Helena te activeren.

Globaal Medisch dossier

Als je ons als vaste huisarts kiest, sluiten we een Globaal Medisch Dossier (GMD) voor je af. Zo’n dossier bevat al je medische gegevens en geeft ons een totaalbeeld van je gezondheidstoestand. Zo kunnen we je nog beter begeleiden.

Als je een GMD hebt, krijg je extra terugbetaling bij alle artsen binnen de groepspraktijk. Dit gaat automatisch omdat we met een elektronisch GMD werken.

Je kan uiteraard op elk moment van GMD-arts veranderen.

Sumehr

Heb je een GMD bij ons? Dan kunnen we vanuit ons medisch programma een Sumehr (Summarized Electronic Health Record) opstellen voor je opstellen. Dat is een digitale samenvatting van jouw belangrijkste medische gegevens, zoals relevante medische voorgeschiedenis, vaccinaties, medicatie en allergieën. Dit kan handig zijn in noodsituaties, want dankzij de samenvatting krijgen artsen meteen een goed beeld op jouw gezondheidstoestand.

Een Sumehr kan enkel gemaakt en geraadpleegd worden door artsen die je behandelen en aan wie jij hiervoor de toestemming geeft.

Je kan jouw Sumehr inkijken via myHealthViewer.be.

Elektronisch delen van medische gegevens

Wij houden van al onze patiënten een elektronisch dossier bij; ook van patiënten die geen GMD hebben bij ons.

De geïnformeerde toestemming is een akkoord dat je als patiënt geeft voor het elektronisch en beveiligd delen van je belangrijkste gezondheidsgegevens tussen de personen die je behandelen. Dat komt jouw gezondheid ten goede.
Het delen van gezondheidsgegevens vindt uitsluitend plaats in het kader van de continuïteit en de kwaliteit van jouw geneeskundige zorg. Hierbij wordt de reglementering tot bescherming van je privéleven nageleefd.

Je kan op elk moment beslissen om deze gegevens te delen of niet, en de toestemming geldt voor heel België: alle zorgverleners, alle ziekenhuizen en alle gezondheidsnetwerken van het land.
Meer info vind je op www.mijngezondheid.belgie.be.