Afspraak maken

Onze praktijk is geopend van 8 tot 19 uur. Maak je afspraak online via www.afspraken.be of telefonisch via het secretariaat: 03 888 02 79.

Heb je een afspraak en kan je niet komen? Annuleer je afspraak ten laatste 1 uur op voorhand door ons te bellen (03 888 02 79) of online te annuleren. Wie zonder te verwittigen niet komt opdagen, zal de volgende keer ook het remgeld voor de gemiste afspraak moeten betalen.

Praktisch:

  • Een gewone raadpleging duurt 15 minuten. Wens je een langere afspraak, plan dan een dubbele afspraak in.
  • Kom je met meerdere personen, maak dan voor elk een afspraak.
  • We doen ons best om ons aan de planning te houden, maar we maken de gepaste tijd voor elke patiënt. Graag je begrip daarvoor.

Dringende oproepen

Heb je een medisch probleem dat niet kan wachten tot de praktijk open is (elke werkdag van 8 tot 19 uur)?

Contacteer de wachtdienst:

  • tijdens werkdagen (24/7): bel 03 888 02 79. Als geen van de artsen bereikbaar is, verneem je via het antwoordapparaat het telefoonnummer van de huisarts van wacht.

De dienst spoedgevallen in een ziekenhuis is er enkel voor noodsituaties en niet voor dagelijkse problemen.

HUISBEZOEKEN

Kom op consultatie als het enigszins kan. In de praktijk hebben we jouw dossier bij de hand en kunnen we je in de beste omstandigheden onderzoeken.

Huisbezoeken worden voorbehouden voor patiënten met verplaatsingsmoeilijkheden zoals hoogbejaarden, bedlegerige patiënten en personen met een fysieke beperking. Vraag in dat geval je huisbezoek aan, liefst voor 10 uur, door contact op te nemen met ons onthaal op 03 888 02 79 (bereikbaar vanaf 8 uur).

De regio waarin we op huisbezoek komen, is beperkt tot de regio die hier aangeduid is:

bloedafname

Heeft een van onze artsen een bloedafname voorgeschreven? Onze verpleegkundigen zijn daarvoor, op afspraak, beschikbaar elke werkdag tussen 8 en 9 uur.

Maak je afspraak online via www.afspraken.be (zoek op “verpleegkundige Vercammen Ludo” of “verpleegkundige Reynders Hilde”) of telefonisch via het onthaal: 03 888 02 79.

Tarieven

Als je bij ons op consultatie komt, hoef je niets te betalen.

Medisch huis Het Laar is immers een praktijk met een forfaitair betalingssysteem. Binnen dit systeem gaan het medisch huis, de patiënt en het ziekenfonds een contract met elkaar aan. Op basis daarvan ontvangen wij maandelijks voor elke patiënt een vast bedrag (forfait) van het ziekenfonds. Daarmee bieden wij jou de zorgen die je verwacht van je huisarts. Ook (thuis)verpleegkundige zorgen zijn in dit forfait inbegrepen.