Praktische afspraken

Al onze artsen zien je graag, daarom…
… vragen we je om langs te komen op de praktijk voor de bespreking van onderzoeken of andere medische vragen. We beantwoorden geen medische vragen per mail.
geven we je graag advies. Om dit op een correcte en respectvolle manier te kunnen doen, vragen we je om op raadpleging te komen.
… gaan we niet in op telefonische of elektronische aanvragen voor attesten. Heb je een attest nodig? Maak dan een afspraak met een arts, zodat we je kunnen onderzoeken.
… hanteren we deze werkwijze voor medische voorschriften:

  • vraag tijdens je raadpleging steeds voldoende voorschriften aan je arts, zodat je verderkunt tot je volgende consultatie;
  • telefonische aanvragen voor voorschriften zijn niet mogelijk;
  • als het echt niet anders kan, kan je uitzonderlijk een voorschrift per mail aanvragen via voorschriften@hetlaarhuisartsen.be. Hou rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen;
  • psychofarmaca (kalmeermiddelen, slaapmedicatie, antidepressiva, …) worden nooit buiten een consultatie voorgeschreven;

Ter info: op het Helena-platform kan je al je lopende voorschriften raadplegen. Meld je gratis aan via www.helena.care

Onze visie

Onze artsenpraktijk wil nabije en kwalitatieve zorgen bieden, op maat van de patiënt.

We willen je begeleiden om in optimale gezondheid te leven. We zijn er sterk van overtuigd dat je gezondheid niet enkel bepaald wordt door je fysiek welbevinden, maar ook door hoe je je in je vel voelt, wat je leven zin geeft, hoe je omringd wordt. Daarom nemen we in onze praktijk de tijd om hierover met jou in gesprek te gaan. We weten graag wie jij bent en wat je zelf denkt. We willen je leren kennen en een goede relatie met jou opbouwen. Op deze manier kunnen we jou vanuit onze medische expertise beter ondersteunen en begeleiden om positieve keuzes te maken voor je gezondheid.

Door te werken in een groepspraktijk garanderen we een continue zorg, en heeft elk teamlid bovendien voldoende ruimte om zich regelmatig bij te scholen, om tijd met het gezin door te brengen, en om de geest te voeden.

We hechten veel belang aan goede samenwerkingen met thuisverpleegkundigen, apothekers, kinesisten, … Zeker bij de zorg voor onze chronische patiënten vormt dit absoluut een meerwaarde.

Als het nodig is, sturen we je gericht door naar andere gezondheidswerkers of een specialist. Zo willen wij je als huisartsenpraktijk optimaal ondersteunen.